• cheese san simon da costa

Queixo San Simón da Costa, afumado

€10,80

(€10,80 PIEZA)

IVA incluido Os pedidos mandaranse os martes

O Queixo San Simón é un queixo galego afumado e curado. De sabor agradable cun toque de fume que o fai único. O tamaño pequeno se lle chama bufon.

formato
Cantidade

 

Política de seguridad (editar con el módulo Información de seguridad y confianza para el cliente)

 

Política de envío (editar con el módulo Información de seguridad y confianza para el cliente)

 

Política de devolución (editar con el módulo Información de seguridad y confianza para el cliente)

O queixo San Simón da Costa recibe o nome da pequena cidade do mesmo nome. É un queixo elaborado normalmente na zona de Vilalba (Lugo), a partir de leite de vaca e fumado durante 30 a 45 días (segundo o seu tamaño) exclusivamente con madeira de bidueiro.

O queixo San Simón da Costa é un queixo cunha casca grosa grosa. A pasta é graxa, densa e axustada, cunha textura fina e case sen ollos, de cor amarela clara. No nariz destacan sobre todo as notas de fumado con madeira de bidueiro. O padal é denso, graxo e afumado.

As orixes deste queixo atribúense ás vilas que habitaron as montañas da serra de A Carba e do Xistral. Durante a Idade Media, o queixo foi usado como forma de pago de foros e décimos.